Hilma, vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus. STEA, tekoja hyvinvoinnin tueksi
 
Eikö viesti näy oikein? Lue uutiskirje selaimessasi // Open in browser

(Please scroll down for English. // Sisältö englanniksi uutiskirjeen loppuosassa.)

 
Hilma-tiedote on Vammaisten maahanmuuttajien tukikeskus Hilman uutiskirje, joka ilmestyy noin kerran kuukaudessa. Tiedotteessa julkaistaan tietoa Hilman ja sen sidosryhmien ajankohtaisista materiaaleista ja tapahtumista sekä uutisia vammais- ja maahanmuuttoasioista. Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia sisällöstä "Muiden uutisia" - osioon. Mikäli et jatkossa halua saada tiedotetta, klikkaa sivun alalaidasta "Poistu uutiskirjeestä".

Tässä tiedotteessa:

Hilman ja Vammaisfoorumin uutisia:
 
Hilman -kesäkuulumiset
             -elokuu-syyskuu toiminnat
            - koulutus/kysely
Osallisuusviikko
Korona-ajan kyselyn tulokset
Opiskelijan terveiset

Muiden uutisia:
 

Vammaisjärjestöt haastavat kaikki liikeelle luontoon.


Yhteistyöllä parempi yhteisö -hankkeen tavoitteena on edistää monikulttuuristen vammaisten ihmisten osallisuutta ja yhdenvertaisuutta.


 
Hilman ja vammaisfoorumin uutisia

 
Aurinkoista elokuuta!
Sateinen kesä takana ja toivottavasti kaikille kuitenkin antoisa ja rentouttava. Meidän palveluneuvojat ovat ahkeroineet koko kesän ja luoneet taas paljon uutta. Kotisivut ovat uudistuneet ja toivottavasti helpommat käyttää. Sivuille on vielä tulossa kaikki Hilman youtube videot ja kuntoutuksesta tietoa suomeksi, englanniksi, arabiaksi ja somaliaksi. Kotisivuilta saa myös jatkossa varata ajan myös Ayanille, nyt voi varata ajan Mahmoudille. https://tukikeskushilma.fi/.

Elo-syyskuussa alkaa Hilma kahvit. Ensimmäinen tapaaminen on ensiviikolla, tiistaina 11.08 klo 16.30. Paikkana Iiris keskus, Valo-kokoushuone. Valo sijaitsee tulokerroksessa (3krs), infon jälkeen vasemmalla, ennen ravintolaa. Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet osallistujat! Jos haluat voit laittaa palveluneuvojille viestin (puh. 044 901 61101 tai 044 757 7099), että olet tulossa mutta ei ole pakko. Kokoontumiskerrat elo-syyskuussa ovat 11.08, 25.08, 08.09 ja 22.09 aina klo 16.30-18.

Teamsin ja zoomin kautta koulutukset ovat onnistuneet hyvin! Olen ottanut käyttöön webropol palvelun ja tehnyt sillä ensimmäisen kysely/koulutus lomakkeen. Mielelläni otan vastaan mielipiteitä tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/A807F41D7D099335​. Toinen kysely on myös auki survey monkey alustalla: https://fi.surveymonkey.com/r/LR87FFT. Näitä voitte jakaa verkostoissanne vapaasti..Tietenkin toiveissa on että koulutuksia voisi nyt syksyllä tehdä myös paikan päällä, koska ajatusten ja kokemusten jakaminen on mielestäni syvempää. Jos haluat että tulen kouluttamaan tai pitämään puheenvuoron vammaisten maahanmuuttajien tilanteesta niin ota minuun yhteyttä karoliina.maki@tukikeskushilma.fi tai puhelimitse 050 300 2501. Koulutuksissa on mukana yleensä myös kokemusasiantuntija.

Osallisuusviikolla halutaan tarjota perheille osallistumisen mahdollisuuksia ja saada perheiden ja lasten ääni kuuluviin perhekeskustoiminnassa ja sen kehittämisessä. Olemme yhteistyössä mukana järjestämässä osallisuusviikon tapahtumaa, tässä linkki: https://www.minuakuullaan.fi/ . Tapahtumia on kaksi, joista voi valita toisen; Torstaina 10.9.2020 klo 17.-19.00 Kallion Perhekeskus, Toinen Linja 4 C tai Sununtaina 13.9.2020 klo 12.-17.00 Jaatisen Maja, Vellikellonpolku 1, Malminkartano. Tästä tulee myös mainos Hilman facebookiin lähemmäpänä tapahtumaa. Tapahtumaan on ilmoittauduttava Minua kuullaan- verkkosivun kautta.

Soitimme läpi asiakkaamme kevään ja kesän aikana kysyäksemme miten korona-aika on mennyt ja onko jotain mitä tietoa/tukea asian kanssa tarvitsisi. Suurin osa haastatelluista oli saanut hyvin tietoa epidemiasta ja tartunnan ehkäisystä ja hoidosta, eikä näin ollen kaivannut lisätietoa. Tätä tietoa asiakkaat olivat saaneet tv:n, radion ja netin välityksellä. Pelkoja liittyi koulujen avaamiseen lähiopetukselle, varsinkin jos asiakkaalla tai perheenjäsenellä oli astma. Kuitenkin yksinäisyyden kokemukset olivat lisääntyneet ja varsinkin lasten kanssa tekemisen puute vaivasi monia. Jotkut kokivat kesän raskaaksi ajaksi, koska tukevat toiminnat ja palvelut olivat taolla.

Seuraavana opiskelijamme terveiset:
Moikka, Opiskelen Diakonia ammattikorkeakoulussa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Community Development & Conflict Resolution, ja tutkin lopputyössäni vammaisten ja pitkäaikaissairaiden maahanmuuttajien työllistymiseen liittyviä kysymyksiä. Tutkimuksessa kartoitetaan kohderyhmään kuuluvien henkilöiden mielipiteitä työelämästä Suomessa ja tutkitaan, miten he itse voivat edistää työnsaantia. Tutkimukseen kuuluu lyhyt kysely ja kaksi Helsingissä järjestettävää osallistavaa työpajaa. Tutkimus tehdään yhteistyössä Hilman, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden maahanmuuttajien tukikeskuksen kanssa. Osallistaviin työpajoihin otetaan 6-8 osallistujaa ja kielenä käytetään suomea tai englantia. Tarvittaessa järjestetään myös arabian kielen tulkkaus. Kysely tullaan julkaisemaan syyskuun aikana Hilman nettisivuilla. Vastata voi suomeksi, englanniksi tai arabiaksi. Mikäli sinä itse kuulut kohderyhmään ja olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, voit ottaa suoraan yhteyttä minuun. Tai jos tunnet verkostojesi kautta henkilöitä, jotka kuuluvat tämän tutkimuksen kohderyhmään, toivon, että viet tietoa tästä heille ja kannustat vastaamaan. Minuun saa yhteyden osoitteesta: minna.lahtinen@student.diak.fi ​Minna Lahtinen Aurinkoisia päiviä toivotellen!

 
Muiden uutisia

 
Useiden vammaisjärjestöjen yhteistyössä järjestämä apu- ja toimintavälineiden kokeilutapahtuma keräsi viime vuonna Salmen Ulkoilualueelle Vihtiin noin 300 kävijää. Tänä vuonna tapahtumaa ei pystytä järjestämään vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta tapahtuman järjestäjät haluavat haastaa kaikki liikkeelle luontoon omissa lähimaastoissaan! Ulkoilustaan voi jakaa kuvan Facebookin tapahtumasivulle. Metsähallituksen esteettömät metsäreitit löydät osoitteesta https://www.luontoon.fi/ (Retkikohteen ominaisuuksista valitaan Esteettömät kohteet). Esteettömiä reittejä voit tiedustella myös oman kunnan liikuntatoimesta. Lue lisää:
https://www.paralympia.fi/uutinen/8272-vammaisjaerjestoet-haastavat-kaikki-liikkeelle-luontoon 
 

Yhteistyöllä parempi yhteisö -hanke tukee maahanmuuttajataustaisia vammaisia henkilöitä palveluiden tavoittamisessa sekä kouluttaa maahanmuuttaja- ja vammaistoimijoita tunnistamaan heidän tarpeitaan. Lue lisää: https://yhteistyolla.fi/ 

* * * * * * * *


IN ENGLISH:
 
This is the monthly newsletter of Hilma - The Support Centre for Immigrants with Disabilities. The newsletter provides information on Hilma's current activities and topical events and news related to disability and immigration issues.
We gladly accept your suggestions for content in the "Stakeholder news" -section. English information is provided on selected topics only.
If you do not wish to receive Hilma newsletter in the future you can unsubscribe by clicking "Unsubscribe" at the end of this page.

WHAT'S NEW?

Hilma's and Finnish Disability Forum's news:
 


Stakeholder news:
 


Hilma's news
 
Rainy summer behind and hopefully for everyone however rewarding and relaxing. Our service advisors have worked hard all summer and created a lot of new things again: https: //tukikeskushilma.fi/ pages have been renewed and hopefully easier to use. All Hilma's youtube videos and rehabilitation information in Finnish, English, Arabic and Somali are still coming to the site. Soon you can also book an appointment for Ayan from the website, now you can book an appointment for Mahmoud.

Hilma coffee starts in August-September. The first meeting is next week, Tuesday 11.08 at 4.30pm. Venue is in the Iris Center, Valo Conference Room. Valo is located on the entrance floor (3rd floor), after the information on the left, before the restaurant. Welcome all old and new participants! If you wish you can put a message to the service advisors (tel. 044 901 61101 or 044 757 7099) that you are coming but not required. Meetings in August-September are 11.08, 25.08, 08.09 and 22.09, always from 4.30 pm to 6 pm.


Stakeholder's news
 
* * * * * * * *

UUTISKIRJE LOPPUU // END OF NEWSLETTER

VAMMAISTEN MAAHANMUUTTAJIEN TUKIKESKUS Hilma
PL 30, 00030 IIRIS
Gsm: 050 300 2501
Email: info@tukikeskushilma.fi
https://tukikeskushilma.fi

Poistu postituslistalta / Unsubscribe